Bizitasuna eta freskotasunaren arteko oreka dakarkigu Oliturrik.
Olio biribila, usaimenean intentsoa eta konplexoa. Zapore freskoak bilatzen ditugu, denbora luzez ahoan gelditzen zaizkigun gustoko zaporea.
Oliorik konplexuena da, upeltegi preziatuenen egile-ardoaren baliokidea.
Bizitasuna eta freskotasunaren arteko oreka dakarkigu Oliturrik.
Olio biribila, usaimenean intentsoa eta konplexoa. Zapore freskoak bilatzen ditugu, denbora luzez ahoan gelditzen zaizkigun gustoko zaporea.
Oliorik konplexuena da, upeltegi preziatuenen egile-ardoaren baliokidea.
Gure olioen izenen jatorria:
OLITURRI: Gure olibadi bat “LOS MANANTIALES” izeneko herriko gune batean dago. Iturriarekin edo iturburuarekin lotu nahian, olioa ematen duen iturburua bururatu zitzaigun.
Hortik dator “OLITURRI izena.
Bizitasuna eta freskotasunaren arteko oreka dakarkigu Oliturrik. Olio biribila, usaimenean intentsoa eta konplexoa. Zapore freskoak bilatzen ditugu, denbora luzez ahoan gelditze zaizkigun gustoko zaporea.
Oliorik konplexuena da, upeltegi preziatuenen egile-ardoaren baliokidea.
Zabaldu bezain laster, sentsazio belarkara eta begetal argiak agertzen dira, oliba berdeak, almendra berdearen larrua, arana berdeak, mahatsondo-hostoa, lekadunak (hirusta eta alpapa moztu berriak) eta tomatea gogoratuz, atzealdean fruta freskoen ikutua antzemango delarik.
Ahoan fresko eta izaeradun agertzen da, sarrera leun eta belarkara, mikatz puntu atseginarekin eta, freskotasuna eta sakontasuna ematen dion pikante berantiarrarekin amaitzen da. Horrek guztiak oliba berdetuen oroitzapenetara garamatza, freskoak eta hostoen sentsazioak, piper eta piper berdearen landarea, orburuak, zainzuri trinkoak eta amaieran lekadunak eta belar usaintsuak gogorarazten dituztenak, hala nola menta eta hierbabuena. Arroniz barietateko olioa oso freskoa eta bizia da, gordinik erabiltzeko eta edozein plateri ukitu desberdina emateko aproposa.
Gure olioen izenen jatorria:
OLITURRI: Gure olibadi bat “LOS MANANTIALES” izeneko herriko gune batean dago. Iturriarekin edo iturburuarekin lotu nahian, olioa ematen duen iturburua bururatu zitzaigun.
Hortik dator “OLITURRI izena.
Bizitasuna eta freskotasunaren arteko oreka dakarkigu Oliturrik. Olio biribila, usaimenean intentsoa eta konplexoa. Zapore freskoak bilatzen ditugu, denbora luzez ahoan gelditze zaizkigun gustoko zaporea.
Oliorik konplexuena da, upeltegi preziatuenen egile-ardoaren baliokidea.
Zabaldu bezain laster, sentsazio belarkara eta begetal argiak agertzen dira, oliba berdeak, almendra berdearen larrua, arana berdeak, mahatsondo-hostoa, lekadunak (hirusta eta alpapa moztu berriak) eta tomatea gogoratuz, atzealdean fruta freskoen ikutua antzemango delarik.
Ahoan fresko eta izaeradun agertzen da, sarrera leun eta belarkara, mikatz puntu atseginarekin eta, freskotasuna eta sakontasuna ematen dion pikante berantiarrarekin amaitzen da. Horrek guztiak oliba berdetuen oroitzapenetara garamatza, freskoak eta hostoen sentsazioak, piper eta piper berdearen landarea, orburuak, zainzuri trinkoak eta amaieran lekadunak eta belar usaintsuak gogorarazten dituztenak, hala nola menta eta hierbabuena. Arroniz barietateko olioa oso freskoa eta bizia da, gordinik erabiltzeko eta edozein plateri ukitu desberdina emateko aproposa.