Sasoiko lehen egunean bildutako olibekin egiten dugu “Sustraiak” olioa. Oso olio berezia da bera.
SUSTRAIAK olioarekin intentsitatea bilatzen dugu. Oliba, berdetan ekoizteak ematen dio intentsitate iraunkor eta bakar hori, bai arometan baita zaporeetan ere.
SUSTRAIAK, lehenengoa:
Sasoiko lehen egunean bildutako olibekin egiten dugu “Sustraiak” olioa. Oso olio berezia da bera.
SUSTRAIAK olioarekin intentsitatea bilatzen dugu. Oliba, berdetan ekoizteak ematen dio intentsitate iraunkor eta bakar hori, bai arometan baita zaporeetan ere.
SUSTRAIAK, lehenengoa:
Ahoan leun eta xamur sartzen den arren,
berehalakoan hostoen belarraren, orburuen,
piper-landareen, piper berdeen…
zaporeetara garamatzan mingots puntua nabarituko dugu ahoan eta gerora handitzen doan pikante puntua eztarrian…,
aiton-amonen orturako bidaia.
Ahoan leun eta xamur sartzen den arren,
berehalakoan hostoen belarraren, orburuen,
piper-landareen, piper berdeen…
zaporeetara garamatzan mingots puntua nabarituko dugu ahoan eta gerora handitzen doan pikante puntua eztarrian…,
aiton-amonen orturako bidaia.